zahlavie

zapisky foto diar diy podniky

sobota 1. júna 2013

Piváreň Omama

Úprimne povedané, plánovala som toľko rád a typov na podniky, kam ešte ísť, no po pravde vždy zabudnem vziať fotoaparát. Preto teraz, keď som mala v meste s fotoaparátom robotu a skočili sme predtým na pivo, rýchlo som neváhala, nech niečo pre vás mám.

Zatiaľ, čo pri kaviarniach si často vyberáme podľa toho, ako kaviareň vyzerá, pokiaľ sa chystáme na pivo, často na výzor podniku zabúdame a rozmýšľame hlavne nad tým, aké pivo kde ponúkajú. Nechcem tým povedať, že Bratislavské pivárne sú škaredé. Nie. Ale predsalen ku mne nijak neprehovárajú. Na rozdiel od Omamy.

Omama je milá, malá piváreň na Sasinkovej ulici (Za Medickou záhradou, neďaleko budovy polície- pozn.:nie tej pri dvoch levoch)
Je to tiež malé múzeum reklamných plakiet.
Problém s ním je, že je temer vždy plná. Naozaj naozaj, niekto tam neustále je a treba prísť celkom skoro, ak si chcete sadnúť. Na druhej strane, tento podnik nebýva príliš dlho otvorený, myslím, že tak do desiatej večer. No je tam vždy veľmi príjemne. Chodí sem veľa starších štamgastov, i ľudí po práci, ktorí sa prišli uvoľniť. Nechodia sem teda davy teenagerov na to, aby robili bordel. Zniem, ako stará babička, ale niekedy je to fajn, oddýchnuť si od.... eh niekedy aj seba :D

Ponúkajú tu i celkom chutné jedlo.. Ale tvrdý alkohol majú trochu drahší (akožto je to piváreň, predpokladám, že si ich tam dáva málokto) Ponúkajú pivo Ferdinand a mimo toho často rôzne pivá z lokálnych malých pivovarov :)

Och, a áno, tým, čo vadí fajčiarsky dym, celý podnik je nefajčiarsky. má však fajčiarsku miestnosť, takže fajčiari nemusia byť vyhnaní do tohto šialeného počasia :)








3 komentáre:

  1. ej, vyzerá to tam pekne :) a asi aj viem kde to je, tak sa tam skočím pozrieť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. este som tam nebola, aj ked som o tom pocula. najvyssi cas tam ist :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. hej, toto miesto tiez oblubujem s priatelom, no ale horkotazko sa tam clovek dostane:) ale stale je tam co kukat, plakety stare.

    OdpovedaťOdstrániť