zahlavie

zapisky foto diar diy podniky

utorok 7. februára 2012

You do not need a parachute to skydive. You only need a parachute to skydive twice.

Nie, že by som predpokladal,a že niekomu budem chýbať, ale ak čistou náhodou, verte mi, duše milé, nie je to preto, že by som si šunky váľala. Nie, nie. Pripravujem sa na prijímačky na Všvu, čo mi ako jedincovi bez strednej školy umeleckej nejde tak ľahko. Nemám totiž milión tristo tisíc domácich úloh, ktoré by som v prípade núdze mohla použiť(tým som nechcela povedať, že ľudia z umeleckých škôl to majú jednoduché. Samozrejme, že nie) . Nie, nie. Ja mám len fotky najväčších somarín vo vesmíre. Pretože keď nečakáte, že to niekam použijete, logicky, fotíte každú blbosť. Nehovorte, že to tak nie je. Murphy mi je svedkom, že to on ma nútil fotiť to obhlodané kura.

A tak makám. Robím zo seba v portfóliu najviac avantgardnú umelkyňu, močím pršťoky vo vývojke a moja pleť bledne v tieni červeného a zeleného svetla. Tak tak.

Ale pozrite sa von. Aj tak nie je o čom vám referovať. Môj nos sa snaží nevystrkovať z teplúčka. No a zvyšok tela tiež nie. A ak hej, tak len na nákupy papanice a artiklov podstatných na túto vyvolávaciu činnosť. No zajtra predsalen vystrčím svoj rypák a pokúsim sa dostať až do samotnej tlačiarne Canon pri Poluse, aby mi teda zvyšok vytlačili. Och och. A po papiere na paspartu. A po obal na portfólium. A na teplý čajíček niekam do Axiomy, či do iného podniku 5 krokov od zastávky autobusu. Tak. Toť bojový plán. Zvládnem ho, ak nezmrznem.

Axioma je inak veľmi príjemné miestečko. Veľa kníh, veľa štýlu, veľa čaju a troška vodnej dýmky. Dýmka. Krajšie slovo ako fajka.

Hľa. ranné pohľady našej umývačky.

10 komentárov:

  1. Tak teda držím palce! :) Ja by som tieš chcela ísť na výšku nejakým umeleckým zameraním všmu, ale skôr preferujem školy v Čechách, nejaké herecké alebo so zameraním na fotografovanie. Rovnako moja stredná nie je s umeleckým zameraním, tak to bude ťažké, ale tak keď sa chce, všetko sa dá :)

    www.partofstreet.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na čechy si úprimne netrúfam, pretože tam je konkurencia nenormálne veľká a čo mám kamarátky, čo tam šli na umeleckú tak aj veľmi nepríjemne odmeraná. Proste atmosféra nula bodov. Ja mám slovenskú všvu veľmi rada. Ale kto vie, ak by som sa tam náhodou dostala, tak by som možno magistra dokončila inde. Ak nie, tak zotrvám na svojich Dejinách umenia...:)

      Nesúhlasím s tvrdením keď sa chce, tak sa dá. Štatisticky to nevychádza:D ľudí, čo chcú je štatisticky viac, než ľuďí, ktorých prijmú :D V každom prípade sa snažím ako najviac viem:)

      Odstrániť
  2. No já se zrovna dostala na uměleckou stření.. takze to možná budu mít v tomle lehčí.. ale talent a píle je důležitý!!

    Ale moc ti držím palce..

    http://goldengrasszn.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Samozrejme, že dôležitý talent a snaha, to je predsa jasné :) Len tí z umeleckej školy majú troška väčší výber ohľadom prác, toť vše, samozrejme, nie je to vôbec to najdôležitejšie :)

      ďakujem :)

      Odstrániť
  3. Moc ti fandím a držím palečky:)
    Sleduji:)
    http://janyany.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och, ďakujem ďakujem. uvidí sa v pondelok, ako som dopadla :)

      Odstrániť