zahlavie

zapisky foto diar diy podniky

piatok 17. februára 2012

Does this rag smell like chloroform to you?

Je to za mnou. Tak tak. už len si počkať na pondelok na výsledky. Ťažké čakanie. Jedno z najťažších. Ani nie zo strachu. Ale zvedavosť je pekná sviňa.
Ale zopár vecí som sa naučila. Vážne.

1.choďte za tým, čo chcete. Je to otrepaná fráza sťa americký film, ale je to pravda. Aj keby to bola úplná hlúposť. Sveter z obchodu, nové náušnice, naučiť sa maľovať vodovkami, alebo vážne kariérne ambície. Zobudí vás to, ako nič iné. Nabudí a otvorí oči. A ten pocit sily stojí za to.

2.aj keby to nevyšlo, bavte sa. S ľuďmi okolo, priateľmi, pri všetkom. Nebudem hovoriť, že nejde o cieľ. Ide. Ale nie je to to jediné, čo na tejto ceste môžete získať. Ja mám nové skúsenosti. Novú chuť do existencie a radosť zo seba samej. Už fakt, že som sa dostala medzi 18 najlepších a na pohovore ma neroztrúsili ako ten najviac nehodný prach mi spravil takú radosť, ako už dlho nič. Moje ego ma má teraz trochu radšej. Fakt. Povedalo mi to včera v noci, keď sa ku mne pritúlilo. A to teda nie je len tak.

3. Počúvajte rady. Ja som síce nikdy nebola z tých, čo by ich ignorovala (aj keby som sa tvárila suverénne. Vážne. Počúvam ich. A ticho kňučím,že máte pravdu. Občas to síce nepriznám. Ale to predsa nie je podstata rád, všakže :D ) Ale aj tak. Zíde sa to. ľudia vám koniec koncov obvykle nechcú zle. Len občas.

4. Nikdy, ale nikdy nestrácajte svoju SD kartu z dohľadu. Tie svine sa strácajú, keď na nich máte najdôležitejšie veci.

5. Keď vás niekto na ulici chce vyfotiť, netvárte sa ako superstár najvyššieho stupňa. Nik tie fotky proti vám nepoužije. Nikoho nezaujíma, že vyzeráte otrasne, keď smrkáte. Nik vás nimi vydierať nebude. Idete po ulici. Nemáte sex s trpaslíkom. Tak sa tak prestaňte správať. Za pochopenie ďakujem, páni dôležití, čo ma kvôli prijímačkám takmer chceli dať zavrieť :)

Na koniec by som chcela povedať... Nie je dôležité, či sa na VŠVU naozaj dostanem, alebo nie. Pretože sa znova cítim fajn byť sama sebou. A prajem všetkým ostatným, aby sa tam dostali, pretože si to naozaj zaslúžia. Fakt. Sú dobrí.
...ale keby sa tam pre mňa miesto nakoniec našlo, proti by som nebola :D

Nech sa páči, dva pásy nie kvalitne diy nascanovaných negatívov z ešte nevyvolaných fotiek. Lebo nič podobné som sem ešte nedala. :D


2 komentáre:

  1. super! si ma pozitívne nabudila :)
    dúfam, že sa ti to podarilo. držím palce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ach slečna,ty písomne zhmotňuješ moje pocity,plus ďakujem za motiváciu ;)
    dúfam,že ti to vyšlo,v pondelok daj vedieť!:)

    OdpovedaťOdstrániť