zahlavie

zapisky foto diar diy podniky

utorok 15. apríla 2014

Disaster fully masked

Pred nedávnom som sem postla svoju nenalíčenú, nahú tvár s menšou úvahou o tom, či naozaj nosíme veľa make-upu. Dnes som sa na kontrast rozhodla načítať svoju plne namaľovanú tvár s menšou úvahou o tom, prečo tomu tak je.

Osobne si nemyslím, že ani ja, ani moje okolie by to s líčením preháňalo, i keď si to mohla random babka na ulici možno myslieť.
Make up som začala používať niekedy približne v 13tich rokoch, kedy som objavovala prvé korektory na moje masívne kruhy pod očami a samozrejme, špirálu. Asi ako každé 13 ročné dievča.
Postupne sa kozmetické prípravky nabaľovali a vo svojom troška emotívnejšom období som sa nebála nosiť na očiach naozaj veľmi, veľmi výrazné odtiene dúhy. Nuž, bolo to asi cool. Alebo čo.
V 16tich ma to prešlo a začala som svoju dennú rutinu odbíjať len tekutou linkou na očiach. Tá ma zatiaľ neprešla. Nikdy mi nerobilo problém si ju nanášať, takže pre mňa je častokrát rýchlejšou možnosťou, než akákoľvek iná úprava. Táto denná rutina, nanášania hydratačného krému, make upu, rozjasnňovača, púdru, líčok, linky, maľovanie obočia mi ráno trvá 10 minút aj s rozlepením očí a nahmatávaním budíku poslepiačky.
10 minút. A zle vyspatý, otlačený človek sa môže razom cítiť zobudený, so zdravou červeňou, hladkou pleťou a žiariacimi očkami.
A tak to teda, milí chlapi je. 10 minút zo mňa dokáže urobiť niekoho, kto je so sebou spokojnejší a o troška radšej vylezie z teplej periny do chladného sveta.
To je to pravé čaro make-upu. Nenamaľovať si inú tvár. Meniť si vlastné rysy a klamať protivníka falošnou fasádou.Zopár minút z nás urobí ľudí, ktorí sú o čosi spokojnejší s vlastným ja. A to za to predsa stojí.
Či nie?

P.S.: Viem, že som vám týmto článkom strašne obohatila životy, ale chcela som nejako skompletizovať tento diptych článkov :D





6 komentárov:

  1. Jsi krásná namalovaná i nenamalovaná. A neříkám to jen tak, mně se obvykle někdo koho jsem viděla nalíčeného nenalíčený nelíbí:D :) Já si bez líčení připadám hrozně ošklivá a s linkami mám najednou sebevědomí.. nebrala bych to jako oblbování okolí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak to beriem aj ja. Linky, make up... pridávajú človeku sebavedomie a povoľujú mu cítiť sa lepšie vo vlastnom tele... veľa chlapov si robí srandu, že make-up je klamanie chlapa (čo je po vzhliadnutí čínskych tutoriálov možno pochopiteľné, ale kto by také procedúry robil...) čo je hlúposť..
      No, ja osobne sa sebe tiež príliš nepáčim nenamaľovaná, prídem si fľakatá a mám príšerne malé oči a vačky pod očami :D Ale osobne si myslím, že každá sme k sebe len kritickejšia, než v skutočnosti treba a iným ľuďom naša nenalíčená tvár nepríde taká tragická... :D

      Odstrániť
  2. jeej tieto dva mejkapové články boli supeeer :D sama seba sa niekedy pýtam načo vstávam ráno o 20 minút skôr len na to aby som sa mohla počas dňa cítiť trochu krajšie, keď to možno ( aj keď o tom by sa dalo polemyzovať ) ani tak nepotrebujem. Nejaká black magic v tom proste je :D a ja len ľutujem chlapov , že im asi make up v tomto moc nepomôže :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si tiež myslím, že je to skrátka taký ten ranný rituál, čo ti pomôže dostať sa cez to smutné obdobie vstávania :D

      Odstrániť
  3. ale tak ty sa nemaľuješ nejako extra silno a neprirodzene, žeby medzi nalíčenou a nenaličenou tvárou bol nejaký markantný rozdiel... (čo je kompliment!) :)

    OdpovedaťOdstrániť