zahlavie

zapisky foto diar diy podniky

štvrtok 8. augusta 2013

Opustené kúpele Korytnica

Počuli ste o Korytnických kúpeľoch? Je to obec asi 7 km od Donovalov, kde boli kedysi krásne, prosperujúce kúpele. No časom do nich chodilo čoraz menej ľudí, oni chradli a nakoniec zostali opustené. Reči o tom, že tam straší boli asi nevyhnutné, ako pri každej takto opustenej budove.
Čo som nikdy nechápala bolo, ako môžu majitelia pozemok opustiť kompletne. Nechať tam všetko. Noviny, zberné fľaše, nábytok či hrnčeky. Každá z vecí má hodnou, ktorá sa majiteľom krachujúceho podniku určite zíde. Prečo je teda toľko opustených a plne zariadených pozemkov?

Ale k veci. Korytnica má iste veľké čaro. V noci by ste ma tam teda nedostali. Vlastne mi naskakovali zimomriavky už i z toho, že vo vnútri týchto budov bolo tak o 15 stupňov chladnejšie, ako v okolí. Tma a zničené zariadenie malo istotne tiež svoj efekt (preto sú fotky tak nejasné niektoré. Naozaj tam bola tma a ja som nemala statív, takže to celé držím na ruke.)
Rozhodne sa tam chcem vrátiť a nafotiť tam poriadnejšiu sériu fotiek.
Tak či tak, bol to pekný zážitok. Čo vy, máte radi opustené miesta?

pozn.: Páčil sa mi hlavne kontrast čulého životu v obci a ticha v kúpeľoch.
pozn2.: Keď ste v tichej, tmavej miestnosti plnej rozpadnutých vecí a zrazu niekde v blízkom okolí hlasno zamečí koza... eh, skoro som dostala infarkt :D 















3 komentáre:

  1. ja by som chcela raz takto "zablúdiť" do nejakej opustenej budovy...má to svoje čaro :) ale čudujem sa, že to tam ešte nerozkradli komplet celé :D

    OdpovedaťOdstrániť