zahlavie

zapisky foto diar diy podniky

nedeľa 2. decembra 2012

Kaviareň Shtoor + Martinus v Cubicone

Moje nadšenie zo Shtoora síce už celkom opadlo, no tento vám predsalen sprostredkujem.
Darmo, čím väčšia popularita, tým viac zákazníkov. A s väčším počtom zákazníkov prichádza veľmi často aj pokles kvality servisu, no zvýšenie cien, čo sa u milého Shtoora stalo takmer pravidlom v každej prevádzke.
(Pre mňa osobne s výnimkou toho na obchodnej a tuna tohto) Z tohot dôvodu už napríklad toho na Štúrovej nenavštevujem i keď býval môj najobľúbenejší - mať obľúbenú kaviareň 2 minúty od školy je vždy príjemne neprospievajúce peňaženke :)

No o tomto Shtoorovi (a Martinuse) nepíšem len preto, že je nový, ale preto, že Je nový.
Nechápete? Vysvetlím. Nachádza sa na grúntoch v obchodnom dome Cubicon, ktorý sa tvári super exkluzívne. No napriek blízkosti internátov, nie je preplnený študentami - čo si budeme navrávať, my študenti nie sme najbohatšia vrstva spoločnosti. A keď máte neďaleko ubytovnaie, netrávite väčšinu svojho času v kaviarni. A teda nám tu odpadá veľká skupina ľudí, čo Shtoora navštevujú a teda nie je preplnený. Je tu viac mamičiek s deťmi, no prekvapivo to nijak nevadilo.
Druhý dôvod je, že obsluha je (ešte) plná dobrej nálady a snahy každých 5 minút nazerať, či ste ešte nedopili, alebo si niečo neželáte. Čo môže byť otravné, no mne osobne to príde veľmi snaživé a milé.
Auto v podniku? Prečo nie. Ak máte chuť, môžte si jedlo, alebo kávičku vychutnať v ňom :)

Spojenie Shtoor a Martinus je jednou z najlepších vecí, čo mohli urobiť a sama viem, že to na mňa celkom platí, ak si pri káve môžem začať zdarma čítať knihu. Obvykle sa po ňu vrátim a kúpim si ju.
Martinus sa tu tiež rozhodol urobiť leháro kútik, ktorý deti veľmi roztomilo využili na stavbu pevnosti. Okrem Tuli vakov tu môžte nájsť aj "kamene vankúše" , predpokladám, že tieto.

Kvôli lepšej "recenzii" som si u shtoora prvý krát objednala aj reálne jedlo, nie len sladké papanice a to nátierku z modrého syra a bola skvelá. Keď som v ňom chvíľu pracovala, nemala som pocit, že by sa tak dbalo o jedlo, no myslím, že sa poriadne posnažili a teraz sa tu môžte plnohodnotne naobedovať. Pokiaľ ste teda ochotní dať 4-5 eur za pol bagety (pretože ja nie)

V tomto Shtoorovi ale nájdete unikátnu špecialitku. Slovenské pivo, ktoré sa vyrábalo len pre anglický trh. Volá sa Hell, je čapované a chutí... ako anglické pivo. :D Troška slabšie, silnejšie bublinkové, ale rozhodne bolo chutné.

Podrthnuté a podčiarknuté: Touto prevádzkou si to u mňa Shtoor zachránil a rozhodne sa tam choďte pozrieť. Snáď sa to už nepokazí.

















10 komentárov:

  1. dik za recenziu, a toto je tam pri mlynoch?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. praveze ja tieto spojenia "shtoor+ martinus" nemam rada. vadi mi tam ten hluk a ze v podstate sedim v knihkupectve a nie v kaviarni :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, ja som nikdy nemala pocit, že by to tam bolo hlučnejšie, než v inom shtoorvi, lebo podľa mňa je tam hluk stále :D
      No, ale potom sa ti cubicon bude páčiť, lebo aspoň v čase mojej návštevy tam bolo veľmi príjemne ticho :)

      Odstrániť
  3. Ja mám veľmi rada shtoor a nikdy sa mi nezunuje, ale to asi preto, že to BA zavítam iba raz za uhorský rok :D a zatiaľ som bola iba v tom, čo je na obchodnej a veľmi sa mi páči koncepcia spojenie s martinusom, obsluha bola tiež každým milá :)
    och, úplne si ma navnadila a dala by som si teraz čokočískejk s ovocím a veľkú bazovú limonádu, mňamka! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U mňa to nie je o tom, že by sa mi zunoval. Shtoor len skrátka nasadil naozaj vysokú latku iným kaviarňam, ale aj sebe. A následne ju nedokázal udržať. Aspoň podľa mňa.
      Tak uvidíme, ako to vyjde v cubicone. :)
      Prevádzku na obchodnej mám rada. Ale akožto pracujem v kaviarni hneď oproti (chystám článok o nej, St. Germains) málokedy tam chodím :)

      Odstrániť
    2. A obsluha je milá asi v každom Shtoorovi. To je vec, ktorú urobili naozaj dobre. Nemusíš byť vyučený čašník, aby ťa vzali, čo je podľa mňa múdry krok, akožto aspoň z mojej skúsenosti, vyučení čašníci, ktorí nepracujú v luxusných podnikoch sú väčšinou len ľudia, ktorých nikam inam na strednú nevzali. A taký je aj ich prístup k práci...

      Odstrániť
    3. tak najbližšie ak pôjdem do BA tak zájdem sa k tebe kuk :D

      Odstrániť
    4. Zájdi, sme super! :D
      Dúfam, že tam práve vtedy budem. Pracujem v kuchyni, tak by som si ťa nemusela ihneď všimnúť :D

      Odstrániť
  4. Brat študujúci v BA mi stále básni o Shtoorovi, teším sa, ako tam už pôjdem konečne, rozhodne aj do tohto nového, spojenie s Martinusom pecka:)

    OdpovedaťOdstrániť