zahlavie

zapisky foto diar diy podniky

štvrtok 4. októbra 2012

Tetované šťastie

Takže, dnes som si odškrtla jednu kolónku z Bucketlistu a to - tetovanie.
Chcela som ho už približne od 13 rokov, no nikdy som si ho nedala. Jedným z dôvodom bol aj rešpekt k rodičom, ktorí to dosť ťažko nesú aj teraz. Dokonca sa ma snažili aj uplácať.
Druhý dôvod bol ten, že som nikdy s istotou nevedela, čo by som si naozaj chcela dať a dnes som rada, že som svoje pubertálne výplody nezrealizovala.
I keď ktovie, možno aj toto nazvem výplodom za pár rokov :D

Milujem Slovensko. Slovenský folklór a všetko s ním súvysiac,e mylsím, že ako krajina máme svetu čo ponúknuť, keby si ho slováci troška viac vážili. Ale o tejto problematike možno inokedy. Ešte sa rozhnevám :) Dlho som chcela niečo, čo by reprezentovalo môj vzťah k nemu bez prehnaného patriotizmu vlajky, štátneho znaku, alebo podobných klišé hlúpostí.
Až som ho našla. To je on. Môjho srdca šampión.

Tetovala ma Aďa v Bratislavskom JJ Devils, ktorá s týmto motívom prišla a začala takto krásne vyšívať ľudí. Okrem výšiviek má skvelý vkus na tetovania, takže pokiaľ hľadáte niečo technicky, realisticky dobre prevedené, ale iné ako pierka, hviezdičky a nápisy (nehovorím, že ich v prípade záujmu nespraví ) ste na správnej adrese. Môžem ju len odporučiť :)

Tak. A tu je vývoj môjho tetovania. Instagram poslúžil.

Osobne sa mi páčilo v každom vývojovom stupni.
No naživo vyzerá 100x lepšie.
Keď zahojím, odfotím kvalitnejšie

 
 

5 komentárov:

  1. Coze?! Takze najprv, gratulacia k tvojmu prvemu tetovaniu. Uvidis, coskoro budes mat dalsie :D Ja mam to svoje uz 2 ci 3 roky, a odvtedy rozmyslam nad dalsim. "coze?!" som napisala preto, lebo ma napadlo to iste - slovenska vysivka - koli tym istym dovodom!! A nedavno som na FB objavila tuto taterku a povedala som si opat "coze?!" niekto na SVK sa venuje tetovaniu slovenskeho folkloru?! No ale kym nenajdem vhodne miesto, tak nic nebude :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. cožee? :D
      no, tak tatérku odporúčam, je to super zlatučká baba :)
      držím palce pri hľadaní správneho miesta ! :D

      Odstrániť
  2. Gratulujem k tetovaniu :) Ja nad ním stááále len uvažujem. Zaujímavý motív si zvolila. Neviem ani posúdiť či sa mi páči či nie :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja neznasam napisy, hviezdicky a podobne veci na ludoch. Ku vtacikom a pierkam mam tiez averziu. Mam rada motivy, co v realnom zivote maju ine vyzitie. Mam rada obrazy na telach. Akvarelove malby vytetovane, photoshopove kolaze a aj vysivky, ako mam ja :-) nemam rada ordinarne tetovania, to moje je take,ako ja, v podstate. Kope ludi sa vobec nemusi pacit :D

      Odstrániť
  3. naprosto s tebou souhlasim..kdyz vidim motylky, kyticky, hvezdicky, 'motorkarske' ornamenty nebo latinske napisy, chce se mi zvracet..pokud ma napis vahu, nebo je z oblibene pisnicky a pro cloveka neco opravdu znamená, potom to beru..hodne cechu i slovaku si dava treba cinske pismo, nebo neco, co nema s nasi kulturou nic spolecneho a vypada to trosku zvlastne..
    sice mam radsi cerno-bile tetovani, ale tohle vypada super..a nejvic se mi asi libi ten druhy krok..

    OdpovedaťOdstrániť